Με τον Γενικό πρόξενο της Τουρκίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

0
Τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, κ. Εfe Ceylan, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στο Δημαρχείο. Η εθιμοτυπική συνάντηση έλαβε χώρα σε φιλικό κλίμα με κοινή αναφορά στην ανάγκη ανάπτυξης καλών σχέσεων ανάμεσα σε πόλεις των δύο χωρών. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι δυνατότητες κοινών πολιτιστικών δράσεων με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να υποστηρίζει πως μπορούν να προάγουν την καλή γειτνίαση και τον Γενικό Πρόξενο αντίστοιχα πως μπορούν να λειτουργήσουν ενωτικά για τις δύο χώρες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Efe Ceylan για τις αναφορές του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα για την βυζαντινή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και παράλληλα εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ιστορικά πολυπολιτισμική ταυτότητά της με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει την αδιάλειπτη ιστορία 24ων αιώνων. Σε ό,τι αφορά στην οθωμανική αρχιτεκτονική κληρονομιά της, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως διάθεση της διοίκησης είναι η διαφύλαξη κάθε στοιχείου που συνθέτει τη συνολική ιστορία του τόπου. Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε ακολούθως σε ζητήματα τουρισμού με κύριο ζήτημα την βελτίωση της συνδεσιμότητας της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία σε αεροπορικό, θαλάσσιο και χερσαίο επίπεδο. Κοινός στόχος όπως παραδέχθηκαν οι δύο άνδρες άλλωστε παραμένει η αμοιβαία ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης των δύο χωρών.
Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των Πανεπιστημίων των δύο χωρών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε επίπεδο αυτοδιοίκησης σε πολλά πεδία. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην ανάγκη που υπάρχει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά καθώς παρουσιάζει διεθνείς διαστάσεις. Με το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Πρόξενος προσκάλεσε τον Δήμαρχο να τον επισκεφτεί στο μέλλον στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.
Share.

Comments are closed.