Οτιδήποτε κάνει το αίμα σου να βράζει, αξίζει να το κάνεις

0

Το πάθος είναι παράξενο πράγμα. Μπορείτε να το εξηγήσετε αν προσπαθήσετε πραγματικά, ακόμη και τότε ομως φαίνεται πως κάτι χάνεται στη μετάφραση. Πάρτε για παράδειγμα την αγάπη ενός άντρα για μια όμορφη γυναίκα.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Πώς μπορεί να την εξηγήσει; Περιγράφει τη μορφή της; Οχι. Μπορεί να περιγράψει το χαμόγελο της; Μετά βίας. Ακόμα λιγότερο τον ήχο της φωνής της, ή της μυρωδιά της. Ωστόσο αυτά είναι τα πράγματα που του προκαλούν πάθος. Σήμερα θα σας μιλήσω για το δικό μου πάθος, που δεν είναι άλλο από την υψηλή ωρολογοποία. Είναι κάτι σαν τη Μόνικα Μπελούτσι , που όσα χρόνια και να περάσουν, παραμένει στο μυαλό όλων των ανδρών ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Δεν είμαι ειδικός, οπότε μην περιμένετε να διαβάσετε τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλες τέτοιου είδους πληροφορίες.  Λένε επίσης  ότι η γοητεία και το στυλ ενός άνδρα φαίνεται μέσα από τρία πράγματα, το αυτοκίνητο ,το κουστούμι-παπούτσι και το ρολόι που φοράει. Για το πρώτο δεν ξέρω, αλλά για τα δύο τελευταία συμφωνώ. Γιατί όπως και να έχει το προσεγμένο look σε ένα άνδρα γοητεύει και εντυπωσιάζει… Και μπορεί στην σημερινή ψηφιακή εποχή που ζούμε το ωρολόι να έχει χάσει τον πρωταρχικό του ρόλο -να λέει την ώρα- αλλά σίγουρα δεν έχει απολέσει με τίποτα την ικανότητα του να διαμορφώνει -ενίοτε και να απογειώνει- το στυλ ενός άντρα. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια.

Σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους άπειρα αξεσουάρ για να «δομήσουν» την εικόνα τους, οι άντρες κινούνται σε στενότερο πλαίσιο. Έτσι, το ρολόι συνιστά το βασικό αξεσουάρ του άντρα, το οποίο -όπως κάθε αξεσουάρ- αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του κατόχου του, το πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, το πως θέλει οι άλλοι να τον βλέπουν, το πως αντιμετωπίζει τον κόσμο και -γιατί όχι;- το άλλο φύλο. Το ρολόι είναι το απόλυτο αξεσουάρ σε έναν άνδρα καθώς έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ένα καθημερινό look σε πιο επίσημο μέσα σε λίγα λεπτά. Οταν επενδύεις τα χρήματα σου σε ένα ακριβό ρολόι, δε θέλεις μόνο να είναι το κατάλληλο για εσένα αλλά και να σου πηγαίνει. Το μυστικό είναι να βρεις ένα  ανδρικό ρολόι που θα το αισθάνεσαι άνετο στο χέρι σου.

Ένα οικογενειακό ρολόι επίσης τιμά την παράδοση. Την παράδοση όχι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά με εκείνη της ιστορίας της οικογένειας. Γι’ αυτό και συνήθως πρόκειται για ένα μοντέλο vintage αισθητικής, που συνήθως έχει χαραγμένο στο πίσω μέρος ένα έμβλημα, ένα μήνυμα ή αρχικά ονομάτων, ενώ αντανακλά τα ενδιαφέροντα και το στυλ του προκατόχου του. Μπορεί να είναι σπορ ή επίσημο. Επίσης ένα οικογενειακό ρολόι διδάσκει υπευθυνότητα. Για την ακρίβεια, αφοσίωση στη φροντίδα ενός αντικειμένου, ώστε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, όχι γιατί σου ανήκει, αλλά γιατί ανήκει σ’ αυτόν που θα το κρατήσει μετά από σένα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ότι θα “ζήσει” για πάντα, γι’ αυτό μεγάλη σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Για τον σύγχρονο άνδρα, το ρολόι είναι σύμβολο που δείχνει τη «δύναμη» ή την επιρροή που μπορεί να έχει στην κοινωνία. Και μόνο γι’ αυτό, το ρολόι είναι μια επιλογή που χρειάζεται σκέψη και προσοχή. Ο βασικός μηχανισμός του ρολογιού είναι όλος του ο «κόσμος», με τους Ελβετούς και τους Ιάπωνες να κονταροχτυπιούνται για το βραβείο του καλύτερου.

ΣΣ1

Το να κληρονομείς το ρολόι του πατέρα σου, όποια κι αν είναι η χρηματική του αξία, εμπεριέχει το συναίσθημα της ευθύνης, της αγάπης και της επιβράβευσης. Θα γίνει κομμάτι του εαυτού σου και μία καθημερινή υπενθύμιση του ισχυρού οικογενειακού δεσμού.

Share.

Comments are closed.