Η συντήρηση της μπαταρίας ενος αυτοκινήτου

0

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας είναι περίπου 60 μήνες. Για να μπορέσει βέβαια να φτάσει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας σ’ αυτή την ηλικία, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος και η συντήρησή της. Ωστόσο, το χειμώνα οι χαμηλές θερμοκρασίες καταπονούν ιδιαίτερα το ηλεκτρικό κύκλωμα της μπαταρίας.
Για να προλάβετε ενδεχόμενα προβλήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα, τα οποια μας μαθαίνει το συνεργείο αυτοκινήτων Injection Service Η μπαταρία πρέπει να προστατεύεται από την πιθανότητα παγώματος. Η σωστή φόρτιση αποτελεί καλό μέτρο ενάντια στο πάγωμα. Ένας επίσης απλός τρόπος για να προφυλάξετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας από το ψύχος είναι να το παρκάρετε σε κλειστό και θερμαινόμενο γκαράζ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η επαναφόρτιση, όταν η μπαταρία έχει παγώσει, είναι δύσκολη και δεν πρέπει να συμπληρώνουμε υγρά όταν η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το σημείο πήξεως του νερού (0οC).
Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση συστημάτων τα οποία καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Μάλιστα, για να είστε σίγουροι ότι η μπαταρία σας είναι καλά φορτισμένη, επισκεφθείτε ένα συνεργείο για τη σχετική μέτρηση.
Προφυλάξτε την μπαταρία από τα άλατα που δημιουργούνται από την υγρασία.
Ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα τη στάθμη των υγρών. Οι πλάκες μολύβδου πρέπει να καλύπτονται από τα υγρά της μπαταρίας. Σε περίπτωση που χρειαστεί, συμπληρώστε αποσταγμένο νερό. Προσοχή, όμως, γιατί το υγρό της μπαταρίας είναι όξινο.
Ελέγξτε το δυναμό. Αν δε λειτουργεί σωστά, δε φορτίζεται ικανοποιητικά η μπαταρία.
Κρατήστε καθαρούς τους πόλους της μπαταρίας. Προσοχή στη σκουριά, η οποία εμποδίζει την παροχή ρεύματος. Τρίψτε τους πόλους με συρμάτινη βούρτσα, καθαρίστε την επιφάνεια τους από τα υπολείμματα και προστατέψτε τους με το ειδικό γράσο.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 
Το συνεργείο αυτοκινήτων Injection Service είναι έτοιμο για το σέρβις του δικού σας αυτοκινήτου:
Πλέον το σέρβις του αυτοκινήτου σας πλέον γίνεται γρήγορη και οικονομική υπόθεση!Το συνεργείο μας αναλαμβάνει ολοκληρωμένο σέρβις αυτ/του του με αυθημερόν παράδοση σε τρομερά προνομιακές τιμές.Ξεχάστε αυτά που πληρώνετε στις αντιπροσωπείες!

Απόλλωνος 18 Κατω Τούμπα τηλ: 2310 933787

Share.

Comments are closed.