Δέσποινα Μοίρου: Η διεθνής σταρ ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη και αποθεώθηκε από το κοινό!

0

Ιστορική συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη  με την διεθνή σταρ Δέσποινα Μοίρου. Η πολυβραβευμένη διεθνής ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως καλύτερη κωμική ηθοποιός και συγγραφέας και με πρόσφατες ταινίες με θρυλικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, βρέθηκε για λίγο στην Ελλάδα και ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης απογειώνοντας  το κοινό   σε ένα μελωδικό ταξίδι, στην πλούσια μουσική ιστορία του μεγάλου μας συνθέτη!

Η διεθνής ηθοποιός ερμήνευσε τραγούδια που φέρουν ιστορικές μνήμες των Ελλήνων, με το κοινό να την αποθεώνει ! Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το χώρο  για να απολαύσει τη συναυλία «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης»!

Η συγκίνηση της ηθοποιού ήταν μεγάλη, μιας και εκτιμά ιδιαίτερα τον σπουδαίο συνθέτη. Εξάλλου πολλές φορές συνομίλησε με τον δάσκαλο της Αl Pacino για την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στην ταινία του  Serpico!

Μετά από τα «άλματα» που έκανε στη καριέρα της στην Αμερική, ο Μίκης Θεοδωράκης της ανέθεσε το ρόλο της τραγουδίστριας για τα τραγούδια της Ρωμιοσύνης. Η Δέσποινα ερμήνευσε το αγαπημένο τραγούδι του Μίκη «Χάθηκα», ένα τραγούδι που συνέθεσε ο μεγάλος μαέστρος το 1960 στους «Λιποτάκτες», και ερμήνευσε ο ίδιος, σε πρώτη εκτέλεση. Με τη μπάσα χαρακτηριστική φωνή της μάγεψε το κοινό που την καταχειροκρότησε!

Στη ξεχωριστή μουσική συναυλία τραγούδησαν  ο αγαπημένος τραγουδιστής του Μίκη Θεοδωράκη, ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Παπάζογλου. Η συναυλία ανήκει στα πλαίσια εμφανίσεων της λαϊκής ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη στο αφιέρωμα «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης«.

Η ηθοποιός δήλωσε συγκινημένη: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ερμηνεύσω Μίκη Θεοδωράκη.Θα μεταφέρω απλά τα λόγια του μεγάλου συνθέτη που γράψανε στην καρδιά μου: «Βάλτε την αμαξοστοιχία Ελλάς πάνω στις ράγες συνεργασίας και προόδου! Βοηθήστε τον λαό να ξαναγίνει αυτός που με τη λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό»! Δεν θα ξεχάσω όταν είχα πάει στη συναυλία της Μακρονήσου χρόνια πριν με τον Μίκη και τον Γιάννη Μπέζο, και τη συγκίνηση μου αφού ο παππούς μου (Ιωάννης Μοίρος), ο Μίκης, ο Βέγγος και ο Κούνδουρος πέρασαν μαζί εκεί απίστευτα βασανιστήρια και τίμησαν την αρετή της Αξιοπρέπειας»!

Όσον αφορά την Δέσποινα τους τελευταίους 6 μήνες συνεργάζεται με τους μοναδικούς Pink Floyd στην παγκόσμια περιοδεία τους με τους θαμώνες να την λατρεύουν και τους θρυλικούς μουσικούς αλλά και άλλους διάσημους γκεστ μουσικούς τους να την έχουν αγαπήσει για το χιούμορ και τη πληθωρική προσωπικότητα της. Η διεθνής Ελληνίδα ηθοποιός πρόσφατα βραβεύτηκε 2η φορά ως αγαπημένη κωμική ηθοποιός και έπαιξε στο Netflix, ενώ πριν έκανε εμφανίσεις στο HBO, στο Amazon και στο NBC. Παράλληλα έχει 7 ταινίες στα σκαριά με σταρς του Χόλιγουντ όπως την Φαίη Ντάναγουεϊ και πολλές που ξεκινά με τεράστια ονόματα  με οσκαρικό σκηνοθέτη.

Share.

Comments are closed.