Εγκρίθηκε το ειδικό χωρικό για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

0

Πριν λίγη ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ ενέκρινε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ ολοκλήρωσαν τον απαραίτητο έλεγχο μέσα σε μόλις δύο μήνες, έναντι έξι που προβλέπει η νομοθεσία, και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα στελέχη που προετοίμασαν την εισήγηση και συμμετείχαν στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Με την προέγκριση καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης καθώς και θέματα κυκλοφοριακά, αρχαιολογίας κλπ. Η μελέτη από τον ΑΣ ΠΑΟΚ κατατέθηκε στις 24/4 σε συνέχεια της τροπολογίας που κατατέθηκαν από Υπουργους της κυβερνησης, όπου λύθηκε το θέμα της παραχώρησης της γης και το θεσμικό πλαίσιο για τα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, κυκλοφοριακά και άλλα ζητήματα.

Τώρα η Θεσσαλονίκη μετά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και της ΔΕΘ έχει και τρίτο εγκεκριμένο ΕΧΣ. Με αυτά τα έργα, όπως και με το Μουσείο Ολοκαυτωματος στη Δυτική είσοδο και το πρώην στρατόπεδο Κοδρα και το Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου αλλάζει η εικόνα και η ανάπτυξη της πόλης.

Share.

Comments are closed.