Πούτιν κατά προοδευτικών: Οι μετανάστες μπορούν να σκοτώνουν ατιμώρητοι γιατί τα δικαιώματά τους πρέπει να προστατεύονται

0

Ευθεία επίθεση κατά των προοδευτικών ιδεών που επικρατούσαν στην Ευρώπη «αλλά πλέον έχουν ξεπεραστεί» εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με συνέντευξή του στους Financial Times.  Αιχμή της κριτικής του Ρώσου προέδρου αποτέλεσε το μεταναστευτικό με ειδική αναφορά στην Άνγκελα Μέρκελ για την οποία είπε ότι ήταν «βασικό της λάθος» η απόφασή της να επιτρέψει την είσοδο στη Γερμανία άνω του 1 εκατομμυρίου προσφύγων. «Οι προοδευτικοί δεν μπορούν να υπαγορεύουν τίποτα και σε κάνεναν όπως επιχείρησαν να κάνουν τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι φιλελεύθερες ιδέες είναι πλέον ξεπερασμένες καθώς βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν επικαλούμενος τη νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ και την άνοδο των εθνικολαϊστικών κινήσεων στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξύμνησε τη στάση του ομολόγου του των ΗΠΑ απέναντι στους μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Αμερική από το Μεξικό. «Η προοδευτική ιδέα προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι. Ότι οι μετανάστες μπορούν να σκοτώνουν και να βιάζουν ατιμώρητοι επειδή τα δικαιώματά τους ως μετανάστες πρέπει να προστατεύονται».

www.protothema.gr

Share.

Comments are closed.