Οδεύουμε για συμφωνία ρεκόρ Nike και Λίβερπουλ

0

Η Λίβερπουλ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την γνωστή αθλητική εταιρεία για να αποκτήσει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Αγγλία! Ναι, η συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Adidas διέλυσε κάθε προηγούμενη στην Αγγλία. H συμφωνία των «κόκκινων διαβόλων» με την γνωστή αθλητική εταιρεία ήταν να πάρει 750 εκατομμύρια λίρες για δέκα χρόνια. Το 2014 όταν έπεσαν οι τζίφρες της συμφωνίας ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία ever και από τότε και μέχρι το 2024 η Γιουνάιτεντ λαμβάνει 75 εκατομμύρια λίρες ετησίως στα ταμεία της!

Για να καταλάβετε τα μεγέθη όταν είχε κλείσει το συγκεκριμένο deal, ο Χέρμπερτ Χάινερ, ο εκπρόσωπος της Adidas είχε τονίσει πως η αθλητική εταιρεία αναμένεται να έχει έσοδα ύψους 1,5 δις λιρών (!) σε αυτά τα δέκα χρόνια από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα κάνει η Γιουνάιτεντ!

Η Λίβερπουλ θα σπάσει τα ρεκόρ στην Αγγλία

Για να περάσουμε όμως και στην είδηση. Σύμφωνα με το ESPN, Λίβερπουλ και Nike διαπραγματεύονται για μια συμφωνία άνευ προηγούμενου. Μια συμφωνία που θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Μάλιστα οι συζητήσεις μεταξύ των δύο είναι προχωρημένες μιας και το συμβόλαιο των «reds» με την New Balance εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Μία συμφωνία που η Λίβερπουλ έβαζε στα ταμεία της ετησίως 45 εκατομμύρια λίρες (όχι κι άσχημα). Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ μιλάει ταυτόχρονα και με την Adidas και με την Puma, ώστε να πάρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, αλλά φαίνεται πως το deal θα κλείσει με τη Nike μ’ ένα ποσό ρεκόρ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συμφωνία να κλείσει και ν’ ανακοινωθεί από φέτος!

http://www.gazzetta.gr

Share.

Comments are closed.