Πώς θα ζήσουμε μέχρι τα 145 έτη

0

Αύξηση στο προσδόκιμο της ζωής τα επόμενα 100 χρόνια, κατά 20%, προβλέπουν ορισμένοι ειδικοί. Και αυτό σημαίνει πως τα σημερινά παιδιά ίσως μπορέσουν να φτάσουν μέχρι και τα 145 έτη!

Νέα φάρμακα, όπως το rapamycin, μπορεί να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής ενός ποντικιού κατά 30%. Το φάρμακο αυτό δουλεύει καθυστερώντας την ανάπτυξη συγκεκριμένων κυττάρων τα οποία συμβάλλουν στην ωρίμανση. Ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και στους ανθρώπους, δίνοντας μας μέχρι και 15 χρόνια ζωής παραπάνω.

Άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι επιχειρούν να αψηφήσουν τον θάνατο. Το 1920, για παράδειγμα, ένας Ρώσσος επιστήμονας πίστευε ότι μπορεί να «αυξήσει» το όριο της ζωής των ανθρώπων, ράβοντας έναν όρχι στο ανθρώπινο σώμα. Και από ότι φαίνεται δεν ήταν ο μόνος, αφού 300 άνθρωποι έκαναν την συγκεκριμένη εγχείριση!

Σήμερα, σιγά – σιγά οι επιστήμονες βρίσκουν λύσεις για κάθε πρόβλημα. Όπως στην περίπτωση των επιστημόνων που έγιναν παγκόσμιο πρωτοσέλιδο, όταν κατάφεραν να εκτυπώσουν, με έναν 3D εκτυπωτή, το πρώτο «ζωντανό» συκώτι. Με αυτό τον ρυθμό, η τεχνολογία και η επιστήμη θα αυξήσει το προσδόκιμο όριο ζωής από τα 72 που είναι σήμερα στο 86, για τον δυτικό κόσμο. Ενώ αν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις, ίσως φτάσουν και τα 145.  Μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider, οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτό τον τομέα, θέλουν μέχρι το 2025 να δημιουργήσουν ένα «εξωπραγματικό» ανθρώπινο σώμα που θα μπορούσε, θεωρητικά, να κρατήσει για πάντα.

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν, κάτι ακατόρθωτο, έναν «χάρτη» του ανθρώπινου εγκεφάλου. Και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν τον εγκέφαλο ενός… σκουλικιού, το οποίο διαθέτει 86 εκατομμύρια λιγότερους νευρώνες από τον ανθρώπινο. Κάπως έτσι μπορεί να πάρει ολόκληρες γενιές, και όχι μόνο μερικές δεκαετίες, για να μεταφέρουν τον ανθρώπινο ψυχισμό σε ένα ρομπότ, πόσο μάλλον για να φτιάξουν ένα αθάνατο σώμα. Όμως εταιρείες, όπως είναι η KrioRus, «στοιχηματίζουν» πως αυτή η μέρα κάποτε θα έρθει. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο προσφέρουν «ψύξη σώματος» μετά θάνατον, για «μόλις» 36.000 δολάρια ή «ψύξη εγκεφάλου» για τα μισά χρήματα.  Το σκεπτικό πίσω από αυτή την επιχείρηση είναι πως μια μέρα μπορεί κάποιος να «ξεπαγώσει» τον εγκέφαλο του ενδιαφερόμενου και να τον μεταφέρει σε ένα ρομπότ, και με αυτό τον τρόπο θα ζήσει αιώνια. Το ερώτημα που μένει όμως είναι «ποιος θα το ήθελε;».

www.insider.gr

Share.

Comments are closed.