Καλός και ζεστός ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

0

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας (11 Μαρτίου 2019) σε ολόκληρη τη χώρα, ευνοώντας τόσο τις μετακινήσεις όσο και τις εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι λίγες κατά κανόνα νεφώσεις και οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κατά τόπους θα φτάσουν στους 23-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.  Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές πάντως ώρες της ημέρας θα επικρατεί αρκετή ψύχρα και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, χωρίς να λείψουν και οι τοπικές ομίχλες.

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα, εκτός των καλών γενικά καιρικών συνθηκών, οι άνεμοι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν με εντάσεις 4 έως 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από τις βραδινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή και είναι πολύ πιθανό την Τρίτη 12 Μαρτίου να επικρατήσει έντονη κακοκαιρία. Νεότερα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες.

Share.

Comments are closed.