Ξεπεράστηκαν, πλέον, όλα τα αφηγήματα των αντιπάλων

0

Ξεπεράστηκαν, πλέον, όλα τα αφηγήματα των αντιπάλων οπαδών και οπαδογράφων που συνοδεύουν την αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς.

Το αρθρο δημοσιεύτηκε στο www.isovitis.gr

«Μας το δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ»; Σε κάθε ματς παθαίνουμε εγκεφαλικά από τις σφυρίχτρες. «Δεν έχουμε βαριά φανέλα»; Διπλά σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ, Χαριλάου, άνετες σκούπες στους τρεις του ΠΟΚ στην Τούμπα. «Στα μικρά ματς κρίνεται ο τίτλος»; Δεκατέσσερις νίκες στα δεκατέσσερα ματς με τις ομάδες εκτός πρώτης πεντάδας. «Χωρίς Πρίγιοβιτς θα καταρρεύσουμε»; 7-2-0 με δεκατρείς διαφορετικούς σκόρερς μετά τη φυγή του Σέρβου, δέκα εκατομμύρια στο ταμείο, τα μισά καβάτζα για το καλοκαίρι και η ομάδα παίζει καλύτερα. «Απομένει δύσκολο πρόγραμμα»; Τρία ματς στην Τούμπα, τρία σε Αγρίνιο, Ξάνθη, Λάρισα και μία φιέστα με τα Γιάννινα. «Θα τα σπάσουμε κάπου και θα φάμε αφαίρεση βαθμών»;

Υποδειγματική και υπομονετική Τούμπα σε οποιαδήποτε συνθήκη αντιμετώπισε, μόνιμη παρουσία στα εκτός έδρας χωρίς να συμβεί το παραμικρό. «Ναι, αλλά δεν παίζει την καλύτερη μπάλα». Ε, για τα προβλήματα όρασης πρέπει να επισκεφθείς ειδικό.

Και τώρα που τελείωσε κάθε μουρμούρα, τώρα που είναι απολύτως ξεκάθαρο πού πάει το πράμα και ποιος θα το σηκώσει στο τέλος, δηλαδή ο καλύτερος, ο ενδεχομένως καλύτερος όλων των εποχών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μένει να σπάσει το στοιχειωμένο 24-6-0 του Παναθηναϊκού πριν από μισό αιώνα και βάλε και να γράψει το υπέρτατο αήττητο ρεκόρ που θα χρειαστούν άλλα πενήντα τόσα χρόνια για να καταρριφθεί, έρχεται, ήρθε, είναι ήδη εδώ, το νέο αφήγημα κάθε κομπλεξικού, πονεμένου, υστερικού που αντιλαμβάνεται πως η μπαλίτσα ανεβαίνει στο Βορρά και, όπως φαίνεται, σκοπεύει να μείνει για καιρό: «Γίνεστε αντιπαθητικοί».

«Γίνεστε αντιπαθητικοί, σας μισεί όλος ο κόσμος, ούτε οι γαύροι δεν έκαναν έτσι που το σήκωναν είκοσι χρόνια». Πλάκα με κάνεις. Αυτό νομίζεις πως είναι όλο; Αυτό που συμβαίνει σήμερα μας κάνει «αντιπαθητικούς»; Γι’ αυτό εδώ μας μισείτε, ρε φίλε; Ιδέα δεν έχετε τι ακολουθεί. Δεν ξέρετε τι σας περιμένει. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, στις παρέες, τα καφενεία, τα social media, τα ραδιόφωνα, δεν είναι παρά το pregame του Παοκτσή που επί δεκαετίες περιμένει τη Μεγάλη Γιορτή χωρίς καμιά μεγάλη ελπίδα πως θα τη βρει πριν κλείσει τα μάτια του. Και τώρα τη βλέπει, στα λίγα μέτρα απόσταση. Και ετοιμάζεται.

Αν η σημερινή αντίδραση του Παοκτσή τον κάνει «αντιπαθητικό», δεν νομίζω να έχουν εφευρεθεί οι λέξεις για την αντιμετώπιση του Παοκτσή όπως θα μιλάει και θα φέρεται σε έναν-δύο μήνες. Σε έξι μήνες. Του χρόνου. Σε δύο-τρία χρόνια. Αν δεν αντέχετε το τώρα του Παοκτσή, του Παοκτσή στην προσμονή, τη λαχτάρα, την ανυπομονησία για τον τίτλο που περιμένει από πριν γεννηθεί ή από τότε που πήγαινε Δημοτικό και τώρα πηγαίνει στα ματς με το παιδί του ή από τότε που δεν ήταν καν γονιός και τώρα έχει εγγόνια, τότε αλλάξτε χώρα. Αλλάξτε πλανήτη. Αλλάξτε ηλιακό σύστημα. Αυτό που έρχεται, δεν θα το αντέξουμε ούτε εμείς οι ίδιοι.

Share.

Comments are closed.