Η εξέλιξη των πραγμάτων για τον ΠΑΟΚ είναι απλά απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης

0

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πώς όταν δεν παρεμβαίνουν παράγοντες εκτός παικτών και ομάδων σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα τότε σαφώς και το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο. Πολύ δίκαιο.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
Και όταν λέω ΑΛΛΟΙ παράγοντες εννοώ σαφώς τους διαιτητές αλλά και τις ομάδες που αποχωρούν από το γήπεδο, όπως ο Ολυμπιακός για παράδειγμα πέρσι.
Και γιατί το λέω αυτό. Γιατί απλά αυτό συνέβει το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ αν έκανε πιο συνετή διαχειρηση των συναισθημάτων του θα μπορούσε να είχε σημειώσει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ. Φτωχό το 0- 2 με βάση την εικόνα της ομάδας. Η βεβαιότητα της νίκης επηρέασε σαφώς τους παίκτες του Λουτσέσκου που έχαναν τα γκολ μπροστά στα δίχτυα του Διούδη. Βέβαια, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να απασχολήσει τον τεχνικό του ΠΑΟΚ. Το γιατί δηλαδή απερίσκεπτα οι παίκτες του έχαναν τα γκολ. Από την άλλη πλευρά, δεν περιμέναμε το ματς αυτό για να καταλάβουμε πώς ο ΠΑΟΚ είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και φέτος, όπως και πέρσι δηλαδή.
Το πιστεύαμε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος αυτό. Το πίστευε και η ομάδα, που το δείχνει σε όλα τα ματς.
Ο ΠΑΟΚ έχει διάθεση (για απαντήσεις κυρίως) , πάθος, αποφασιστικότητα που πηγάζει από την ποιότητα του ως ομάδα. Μπορεί δηλαδή από το πουθενά να κάνει γκολ όπως έγινε στο ΟΑΚΑ. Κόρνερ, γκολ, αντίο. Ένα απ’ τα στοιχεία της ποιότητας που έχει αγοράσει ο ΠΑΟΚ. Και αυτή η ποιότητα αγοράζετε ξαναλέω δεν δημιουργείτε μέσα απ’ τα χρόνια, δεν την έβγαλε απ’ την ακαδημία του και με αυτή παίρνει το Πρωτάθλημα. Τόσο απλά! Η διαφορά του ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες είναι ξεκάθαρη σε όλα τα επίπεδα. Σε όλα όμως. Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Η καλύτερη, ακριβότερη, ποιοτικότερη ομάδα, επικράτησε και σε ενα γήπεδο που το στοίχειωνε χρόνια τώρα. Δίχως καλά καλά να κουραστεί. Δίχως καν να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ στον τελικό πέρσι. Η εξέλιξη των πραγμάτων απλά είναι η απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Τόσο αγωνιστικά όσο και συνολικά. Είναι τόσο απλό. Αλλά ας μην βιαζόμαστε για τον τίτλο. Οι “ασπρόμαυροι” υπερπήδησαν επιτυχώς ένα από τα τελευταία «υψηλά εμπόδια» στην ξέφρενη κούρσα τους προς τον τίτλο, αλλά υπάρχουν άλλα επτά ματς μπροστά και θέλουν πέντε νίκες και το αήττητο βεβαίως. Οπως σωστά είπε και ο Λουτσέσκου μετά το τέλος του ματς “κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά..”
ΣΣ1
Τα οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά φτιάχνονται, ανήκουν σε άλλες εποχές. Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τις μεγάλες ομάδες.
ΣΣ2
Καμία δικαιολογία για τα γκολ που χάθηκαν. Καμία.
Share.

Comments are closed.