«Ωκεανίς»: Βαρόμετρο η Πέμπτη για τη βαρυχειμωνιά

0

Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουν πληρέστερη εικόνα οι μετεωρολόγοι σχετικά με την έκταση και τη διάρκεια του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, ονόματι «Ωκεανίς», που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τουλάχιστον κατά το Σαββατοκύριακο.

Δεδομένο ήδη θεωρούν πως αναμένονται χιονοπτώσεις και πως ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» έως και άνω των 10 βαθμών Κελσίου στην Αττική και την υπόλοιπη Επικράτεια, συγκριτικά με Δευτέρα και Τρίτη αυτή την εβδομάδα. «Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν, όμως, διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας δεκαετίας. Το έντονο κρύο έχει πια «κλειδώσει» από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε πού θα χιονίσει. Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρουμε τι θα συμβεί με πάσα λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας» αναφέρει, μέσω Facebook, ο μετεωρoλόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως σημειώνει, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι εν αναμονή της τελικής θέσης του χαμηλού, παρακολουθεί την εξέλιξη των βαρομετρικών συστημάτων και θα ενημερώσει έγκαιρα κι αναλυτικά για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Share.

Comments are closed.