Ξανά στα δικαστήρια ο Μπλάτερ

0

Ο Σεπ Μπλάτερ κλήθηκε από Ελβετό εισαγγελέα να δώσει κατάθεση στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά από την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη  Γερμανια όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της FIFA.

«Μέσω του δικηγόρου μου, έλαβα μια κλήση στις 8 Φεβρουαρίου για να πάω στο γραφείο του εισαγγελέα στη Βέρνη, ως πρόσωπο που καλείται να δώσει πληροφορίες στην υπόθεση που αφορά την ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Μπλάτερ.  Ως γνωστόν, ο γηραιός παράγοντας έχει τιμωρηθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA με αποβολή για 6 χρόνια από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που θα κληθώ να δώσω πληροφορίες για την υπόθεση αυτή. Ο γενικός γραμματέας την εποχή εκείνη, Ουρς Λίνσι, ισχυρίζεται ότι έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, πράγμα που αμφισβητώ» πρόσθεσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Μπλάτερ έχει τιμωρηθεί για την καταβολή ποσού 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στον Μισέλ Πλατινί (επίσης τιμωρημένος), το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Η ελβετική δικαιοσύνη ερευνά την καταβολή ποσού 6,7 εκατ. ευρώ στη FIFA από τη γερμανική ομοσπονδία, μέσω του τότε επικεφαλής της Adidas Ρόμπερτ-Λούις Ντρέιφους, τον Απρίλιο του 2005, αφού υπάρχουν υποψίες ότι το ποσό αυτό διατέθηκε για την εξαγορά ψήφων. Παράλληλες έρευνες γίνονται και στη Γερμανία.

Share.

Comments are closed.