Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ πολλαπλασιάστηκαν κι απειλούν χιλιάδες Κολομβιανούς (video)

0

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ο Εσκομπάρ θέλοντας να μετατρέψει το ράντσο του (και) σε ζωολογικό κήπο, μετέφερε παρανόμως στον χώρο τέσσερις ιπποποτάμους από την Αφρική, οι οποίοι και θα πλαισίωναν τα υπόλοιπα είδη άγριων ζώων (λιοντάρια, ρινόκερους, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις) που είχαν μεταφερθεί στο ράντσο. Το φιλόδοξο project λειτούργησε επί σειρά ετών, μέχρι το 1993 όταν ο Εσκομπάρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, όμως τα ζώα δεν κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν από την περιοχή, λόγω και των αυξημένων εξόδων για την μεταφορά τους, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη τα οποία απομακρύνθηκαν λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ.

Έτσι, οι τέσσερις ιπποπόταμοι με το πέρασμα των χρόνων πολλαπλασιάστηκαν, φτάνοντας σήμερα σχεδόν τους 50, τα οποία και ζουν στο θεματικό πάρκο που δημιουργήθηκε στην θέση της πάλαι ποτέ κραταιάς Βίλα Νάπολες.

Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της περιοχής, τα επιβλητικά παχύδερμα θηλαστικά, τα οποία σε βάρος μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τους τρεις τόνους και φημίζονται για την επιθετικότητά του όταν κάποιος εισβάλει στην περιοχή του, εμφανίζονται συχνά πυκνά σε δρόμους των γύρω χωριών, ενώ κατάφεραν σε μόλις δύο δεκαετίες να «εξαφανίσουν» όλα τα υπόλοιπα είδη που ευδοκιμούσαν στην περιοχή.

Πλέον, η ερευνητική ομάδα CORNARE έχει επιφορτιστεί από την κολομβιανή κυβέρνηση να φέρει σε πέρας την καταγραφή και τον εντοπισμό των ζώων, με απώτερο στόχο την μεταφορά τους στους παραδοσιακούς βιότοπούς τους στην αφρικανική ήπειρο.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της απόφασης του Εσκομπάρ να μεταφέρει τα ζώα στην Κολομβία, η Αμερική έγινε η δεύτερη ήπειρος στον κόσμο, που φιλοξενεί πληθυσμό ιπποποτάμων σε άγριο περιβάλλον, κάτι που όμως σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μεταβάλει την βιοποικιλότητα της περιοχής.

http://www.gazzetta.gr/

Share.

Comments are closed.