Συεχίζουν τις προκλήσεις οι Ρώσοι με Ρωσικές λειτουργίες στην Μικρά Ασία

0
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας: «Της Θείας λειτουργίας στη νησίδα του Αγίου Νικολάου στον Τουρκικό κόλπο της Μάκρης (Fethiye – Τελμησσός) προεξήρχε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 ο υπεύθυνος της διαποιμάνσεως του Ρωσόφωνου ποιμνίου στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιερέας Γεώργιος Sergeev, ο ασκών χρέη του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κωνσταντινουπόλεως, συλλειτουργίᾳ ομάδας κληρικών και παρουσίᾳ προσκυνητών από τις Ιερές Μητροπόλεως Πσκοφ και Αγίας Πετρουπόλεως. Κατά το παρόν η νησίδα είναι ακατοίκητη και τελεί υπό την προστασία του Υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας». 
Από το παραπάνω ανακοινωθέν καθίσταται σαφές ότι η πρόθεση του Πατριαρχείου Μόσχας είναι να τελεί Θείες Λειτουργίες σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, προκειμένου να εφαρμοστεί στο ακέραιο η απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας για διακοπή κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λόγω του Ουκρανικού ζητήματος.
Με δεδομένη την οδηγία να μην κοινωνούν οι Ρώσοι πιστοί σε Ναούς της δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Πατριαρχείο Μόσχας επιζητεί την ευχαριστιακή «καθαρότητα» και γι’ αυτό έχρισε τον απεσταλμένο του – προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κωνσταντινουπόλεως, δηλ. του Ναού μέσα στο Ρωσικό Προξενείο, ως «υπεύθυνο της διαποιμάνσεως του Ρωσόφωνου ποιμνίου στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του ΤΕΕΣ και της Ρωσικής Εκκλησίας δημοσιεύεται η είδηση για την Θ. Λειτουργία στη νησίδα του Αγ. Νικολάου, φανερώνει την πρόθεση του Πατριαρχείου Μόσχας για «ρωσικές» Λειτουργίες ανά την Τουρκική επικράτεια.
http://fanarion.blogspot.com/
Share.

Comments are closed.