Λούκα Μόντριτς: «Η νύχτα που νίκησε το ποδόσφαιρο»

0

Είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2018 και σίγουρα κάθε δήλωσή του για το ίδιο το άθλημα, μετράει… αρκετά. Ο Λούκα Μόντριτς ήταν ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» και… έσπασε το δίπολο Ρονάλντο – Μέσι για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Η αλήθεια είναι πως αυτό το «ζευγάρι» των δυο… αντίζηλων στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα μπορούσε να έχει «σπάσει» και πολύ νωρίτερα, πλην όμως αυτό δεν είχε συμβεί. Μετά την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» από τον ηγέτη της Κροατίας και σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ήρθε και η δήλωση που έκανε για να υπενθυμίσει σε όλους πως υπάρχουν και αδικίες ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μόντριτς ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απονομή του βραβείου σε εκείνον είναι μια νίκη για το ποδόσφαιρο, αφού ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό και αφιέρωσε τη «Χρυσή Μπάλα» σε παίκτες που στο παρελθόν άξιζαν να την κατακτήσουν κι όμως αυτό δεν έγινε για διαφορετικούς λόγους.

«Μέσι και Κριστιάνο ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ίσως στο παρελθόν να υπήρχαν κάποιοι παίκτες που να άξιζαν τη Χρυσή Μπάλα. Ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Σνάιντερ, αλλά δεν έγινε. Ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό. Αυτή η νύχτα είναι μια νίκη για το ποδόσφαιρο. Αυτό το βραβείο είναι γι’ αυτούς τους παίκτες που πιθανώς άξιζαν να το κατακτήσουν και δεν τα κατάφεραν», είπε χαρακτηριστικά ο Μόντριτς!

https://www.onsports.gr

Share.

Comments are closed.