Καρκινοπαθής έτρεξε με την Ποντιακή φορεσιά στον 36ο Μαραθώνιο Αθηνών

0

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο στον τερματισμό του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών στο Καλλιμάρμαρο, βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» με λύρα και νταούλια, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, για να υποδεχτεί και να εμψυχώσει την καρκινοπαθή Μμαραθωνοδρόμο Βασιλική Εγγονοπούλου από τη Δράμα, που έτρεξε για τη ζωή, τον Πόντο και τη Σμύρνη.  Την ώρα της εισόδου της Βασιλικής με την ποντιακή φορεσιά της, σταμάτησε η μουσική μέσα στο Καλλιμάρμαρο και από τα μεγάφωνα ο παρουσιαστής ενημέρωνε τους θεατές για τον άθλο αυτής της γυναίκας και ότι την υποδέχεται ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Τα νταούλια χτύπησαν δυνατά, η ποντιακή λύρα αντήχησε, ο χορός ξεκίνησε και ο κόσμος την υποδέχτηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα. Η Βασιλική στάθηκε μπροστά στα παιδιά του συλλόγου και χόρεψε μαζί τους.
Εκείνη τη στιγμή άστραψαν όλα τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές των θεατών. Μια γυναίκα με μεταστατικούς όγκους, κάνοντας ενδοφλέβιες χημειοθεραπείες έτρεξε με τη δύναμη της ψυχής της όλο το μαραθώνιο, λέγοντας συνέχεια: «Αγαπάω τη Ζωή και Θα Ζήσω».
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας κ. Σοφία Σαββίδου προσέφερε τιμητική πλακέτα, όπου η Βασιλική την παρέλαβε συγκινημένη. Άξιο Λόγου είναι ότι κατά τη διάρκεια αναμονής της Βασιλικής, οι Δρομείς διαφόρων Εθνικοτήτων, που έμπαιναν στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά τον τερματισμό τους, χαιρετούσαν με ενθουσιασμό τα παιδιά με τις Ποντιακές φορεσιές και έβγαζαν φωτογραφίες μαζί τους.
epontos.blogspot.com
Share.

Comments are closed.