Αλήθεια τώρα. Εσύ εμπιστεύεσαι τους Ελληνες διαιτητές;

0

Η αλήθεια είναι πάντα σκληρή, και ελάχιστοι την προτιμούν. Είναι όμως η πραγματικότητα. Στο άπατο πηγάδι του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα καταλήξει όπως όλα δείχνουν ο Έλληνας  διαιτητής.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Ότι και να μου πείτε , όσα επιχειρήματα κι αν επιστρατεύσετε για την σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα, επιμένω ότι η κατάσταση στην ελληνική διαιτησία ποδοσφαίρου , ακόμα και τώρα επί εποπτείας Περέϊρα , αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ!

Ο  ΠΑΟΚ, ο πρώτος που φώναξε και απαίτησε ξένους διαιτητές, είδε τρεις φορές στις 10 πρωτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος τους Ελληνες διαιτητές να τον στερούν την νίκη και να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Και αν στην Κρήτη και στην Νεα Σμύρνη, δεν του στοίχησαν οι λανθασμένες εις βάρος του αποφάσεις, στο Περιστέρι, έπαιξαν τον ρόλο τους, όσο αν και πάλι θα μπορούσε η ομάδα του Λουτσέσκου να τελειώσει το ματς. Ο Τζήλος παραπέμφθηκε, ζήτησε συγνώμη αναγνωρίζοντας το λάθος, αλλά ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του δυο βαθμούς.

Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, δεν υπάρχει γιατρειά για τους Ελληνες διαιτητές. Θυμηθείτε πώς στην αρχή είχε αποφασιστεί η χρήση ξένων ρέφερι στα ντέρμπι των ομάδων της πρώτης πεντάδας. Τώρα όποιος προλάβει τον Κύριον είδε! Την Δευτέρα ο Απόλλων Σμύρνης εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του Περέιρα.Και το έργο θα έχει και συνέχεια.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης του Περέϊρα και των συνεργατών του στα πρόσωπα των Ελλήνων διαιτητών είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής. Και πλέον  δεν έχει κανένα λόγο και κανένα ενδοιασμό για να απαντήσει αρνητικά σε σχετικό αίτημα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι, αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο και συγχρόνως το πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς κραυγές και ψιθύρους, η μόνη λύση είναι αυτή των ξένων διαιτητών στις κρίσιμες αναμετρήσεις. Το παιχνίδι χάθηκε. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν τους Ελληνες διαιτητές με καχυποψία, αλλά κυρίως γιατί πιστεύει ότι θα αποδειχθούν ανεπαρκείς στην τέλεση των καθηκόντων τους.  Και οσο  περνούν οι αγωνιστικές και ανεβαίνει το ενδιαφέρον, άλλο τόσο οι κραυγές θα σκεπάζουν το Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Σαββίδης για παράδειγμα, δικαίως, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΚΕΔ για τον Τζηλο και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να ζητήσει τα ρέστα από τους αρμόδιους.

Την ίδια ώρα, ο απλός φίλαθλος διερωτάται τι γίνεται στον χώρο της διαιτησίας , τι έχει προγραμματιστεί. Καμία σχετική ενημέρωση. Πόσο θα κρατήσει η ξένη εποπτεία; Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με ακρίβεια και σαφήνεια. Ούτε να προσδιορίσει τα χρονικά περιθώρια της εποπτείας και των λειτουργιών της. Ένα χρόνο , δυο χρόνια, πέντε; Πόσα;

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έχει προχωρήσει σε μελέτες , καταγραφές, αναλύσεις για τους Έλληνες διαιτητές και τι συμπεράσματα έχει βγάλει; Ότι είναι ανίκανοι; Ικανοί μόνο για ματς ρουτίνας; Ικανοί να διαιτητεύουν εκτός συνόρων όσοι απ’ αυτούς είναι διεθνείς;  Όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει γίνει μια επίσημη ενημέρωση που θα βοηθούσε την φίλαθλη κοινή γνώμη να βγάλει συμπεράσματα και θα βοηθούσε επίσης στην εξάλειψη της καχυποψίας στα πρόσωπα των διαιτητών.

Πολλά ερωτήματα αλλά αναπάντητα. Ούτε ο Πορτογάλος μπορεί. Εδώ δεν είχε άποψη πέρσι όταν ο Κομήνης στέρησε από τον ΠΑΟΚ ένα δίκαιο πρωτάθλημα, που είχε κερδηθεί στους αγωνιστικούς χώρους. Στο διά ταύτα, μια σειρά από κρίσιμα και σοβαρά ερωτήματα για την ελληνική διαιτησία παραμένουν αναπάντητα από υπεύθυνα χείλη. Από ανθρώπους που ήρθαν για να δώσουν λύσεις και απαντήσεις. Όλα μοιάζουν να έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο του ορισμού των ξένων διαιτητών .  Και ξαναρωτάω εγώ ο πραγματιστής.

Εσύ, που διαβάζεις αυτή την ώρα το άρθρο, εμπιστεύεσαι τον Ελληνα διαιτητή;

Share.

Comments are closed.