Κατσαρής: «Δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ»

0

Ο Θανάσης Κατσαρής είναι από τους παράγοντες που πάλεψαν επί χρόνια για την προστασία της ιδιόκτητης περιουσίας του ΠΑΟΚ, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με δύο δικά της γήπεδα. Το ένα είναι η Τούμπα για την οποία πολλές φορές ήρθε σε σύγκρουση θέλοντας να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Συλλόγου.

Τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και όλα δείχνουν ότι η δημιουργία νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των ΠΑΟΚτσήδων εδώ και 59 χρόνια, έχει μπει σε καλό δρόμο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για να παραχωρηθούν στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ τα 21 στρέμματα του περιβάλλοντα χώρου, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» και να ξεκινήσει κάποια στιγμή το έργο της κατασκευής της νέας Τούμπας. «Χωρίς τον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να γίνει νέο γήπεδο», ξεκαθάρισε ο κ. Κατσαρής μιλώντας στον «Arena FM 89,4».

«Ό,τι γίνεται πλέον είναι στο προσκήνιο και δεν γίνεται στο παρασκήνιο. Ο κ. Καμμένος είναι ο υπεύθυνος για τα στρέμματα, για την έκταση που θέλει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ δωρεάν. Αυτά που δίνονται για χρήση στον ΠΑΟΚ, πάντοτε θα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Όπως είπαμε και στην ανακοίνωσή μας, αν κάποτε στους αιώνες δεν θα υπάρχει ο ΠΑΟΚ, όλη του η περιουσία θα ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Άρα είναι μία προσφορά της πολιτείας σε ένα μεγάλο σωματείο για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του, γενικά ότι δίνεται από την πολιτεία σε ερασιτεχνικά σωματεία, δεν γίνεται για να κερδίσει κάποια ανώνυμη εταιρία ή κάποιος επενδυτής, αλλά γίνονται για να κερδίσει ο ελληνικός λαός. Το τονίζω γιατί είναι σημαντικό, δεν δωρίζονται στον ΠΑΟΚ, δωρίζονται σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Διότι στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες και γίνονται για όλους τους ανθρώπους που θα κινούνται γύρω από την Τούμπα. Όχι μόνο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις επόμενες κινήσεις και ενόψει της ρύθμισης που θα γίνει από την κυβέρνηση σχολίασε:

 «Από την στιγμή που υπάρχει πρόθεση, ότι θα προωθηθεί στην βουλή το σχέδιο νόμου, δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο, καθώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλες τις άλλες διαδικασίες, γιατί θα εμπλακούν πολλά υπουργεία και με διάφορες υπουργικές αποφάσεις, θα λύνονται τα προβλήματα που θα δημιουργούνται. Όλο το θέμα του ΠΑΟΚ, είναι αφού κατεδαφίσουμε την Τούμπα, να μην αναγκαστούμε να σταματήσουμε και να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια. Πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο, για τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, γιατί γίνονται συζητήσεις εδώ και πέντε χρόνια με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το αρμόδιο τμήμα».

Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία έπαιξε η επιστολή που έστειλε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Κατσαρής με τον Ιβάν Σαββίδη, προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία  ζητούσε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

«Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν πριν 15-20 μέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει να σταλεί μία επιστολή στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσαμε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Υπήρξε ανταπόκριση και πιστεύω πως δεν θα  δημιουργηθεί θέμα. Ξεκίνησε με προτροπή του κ. Σαββίδη, γιατί λέει ή πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα ή να σταματήσουμε, ωστόσο ο περιβάλλον χώρος πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου γηπέδου. Η επιστολή ήταν του ΑΣ ΠΑΟΚ και είχε την συμπαράσταση  και του περιφερειάρχη και του δημάρχου, την έχουν προσυπογράψει και οι δύο, με την έννοια πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης και όχι ότι το κάνουν για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να το διευκρινίσουμε, γιατί πιστεύω πως αν υπήρχε και άλλη τέτοια πρόταση, θα είχε την ίδια ανταπόκριση».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρή το νέο γήπεδο δε θα υπερβαίνει τις 35.000 θέσεις, το κόστος του θα ανέρχεται στα 60 με 709 εκατομμύρια ευρώ και από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα «ο χρόνος κατασκευής του ίσως να είναι και λιγότερος των δύο ετών», καθώς όπως τόνισε «από την στιγμή που υπάρχουν τα χρήματα και τα κεφάλαια από τον κ. Σαββίδη, τότε δε θα υπάρξει καμία καθυστέρηση».

Share.

Comments are closed.