Το μεταγραφικό παζάρι της Formula 1 για το 2019

0

Μπορεί να κάνει η Formula 1 αυτή την εποχή το καθιερωμένο καλοκαιρινό της διάλειμμα, όμως η μεταγραφολογία βρίσκεται στο φόρτε της. Διόλου περίεργο, αφού τα συμβόλαια πολλών οδηγών λήγουν στα τέλη της σεζόν, ενώ έχουμε και ανακατατάξεις στις ομάδες με κλασικό παράδειγμα την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Force India. Το ενδιαφέρον εστιάζει κατά πρώτον λόγο στις Ferrari και Red Bull, που δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τον δεύτερο οδηγό τους, ωστόσο το μεταγραφικό παζάρι για το 2019 δεν περιορίζεται μόνον σε αυτές. Ας δούμε τα σενάρια για τα νέα δίδυμα οδηγών στις ομάδες της Formula 1 για του χρόνου με βάση τις πληροφορίες και τις φήμες, που κυκλοφορούν.

Mercedes

Eίναι πλήρως καλυμμένη, καθώς Χάμιλτον και Μπότας θα συνεχίσουν και του χρόνου, μάλιστα ο Βρετανός υπέγραψε πρόσφατα διετές συμβόλαιο και ο Φιλανδός ανανέωσε για την επόμενη σεζόν.

Ferrari

Ο Φέτελ έχει ακόμη συμβόλαιο σε ισχύ και το μεγάλο ερώτημα είναι, αν θα ανανεώσει για άλλον ένα χρόνο ο Ραϊκόνεν ή θα αποχωρήσει από τη Scuderia. Σε αυτή την περίπτωση φέρεται ως φαβορί ο Σαρλ Λεκλέρκ της Alfa Romeo – Sauber.

Red Bull

Και εδώ έχουμε μία ανοιχτή θέση δίπλα στον Φερστάπεν, που ανανέωσε με τους «Ταύρους» πριν μερικές εβδομάδες. Ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του Ρικιάρντο ακούγονται ο Πιερ Γκασλί και ο Κάρλος Σάινθ, με τον οποίο βρίσκεται πάντως ο Mad Max στα μαχαίρια.

Renault

Έκανε τη μεγάλη έκπληξη εντάσσοντας στην ομάδα της από του χρόνου τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ παραμένει και όπως φαίνεται θα έχει η γαλλική ομάδα το 2019 ένα πολύ δυνατό δίδυμο οδηγών.

Haas

Όλα ανοιχτά για την αμερικανική ομάδα. Υποψήφιοι για τις θέσεις των δύο οδηγών της κατά την επόμενη σεζόν είναι οι Ρομέν Γκροσιάν, Κέβιν Μάγκνουσεν, Σαρλ Λεκλέρκ και ο δοκιμαστής της Ferrari, Αντόνιο Τζιοβινάτσι.

Force India

Ο Λανς Στρολ έχει εξασφαλίσει τη μία από τις δύο θέσεις οδηγών για το 2019 μετά την εξαγορά της Force India από ένα fund επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πατέρα του νεαρού πιλότου, Λόρενς Στρολ. Για το δεύτερο κόκπιτ θα παλέψουν οι Σέρτζιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, Τζορτζ Ράσελ και Νικήτα Μαζεπίν.

McLaren

Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κανέναν οδηγό για του χρόνου. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι οι Στόφελ Βαντόρν, Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις.

Toro Rosso

Για τις δύο θέσεις οδηγών για το 2019 θα δώσουν μάχη οι Πιερ Γκασλί, Μπρέντον Χάρτλεϊ και Λάντο Νόρις.

Alfa Romeo – Sauber

Πολλοί υποψήφιοι για την επόμενη σεζόν. Λεκλέρκ και Ερικσον μπορεί να συνεχίσουν με βάση τις επιδόσεις του πρώτου και τα χρήματα των χορηγών του δεύτερου. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει στην ομάδα ο Ραϊκόνεν, εφόσον πάει ο Λεκλέρκ στη Ferrari, ενώ ακούγονται έντονα και τα ονόματα του Τζιοβινάτσι και του Οκόν.

Williams

Ίσως η ομάδα με τα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι δύο οδηγοί της για του χρόνου θα προκύψουν πιθανότατα μεταξύ της τριάδας Οκόν, Σιρότκιν και Κούμπιτσα.

ΠΗΓΗ: www.gazetta.gr

Share.

Comments are closed.