Κίνδυνος για το Κατάρ. Στην Αγγλία το Μουντιάλ του 2022;

0

O πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Λόρδος Triesman, υποστηρίζει πώς το η FIFA θα πρέπει να αλλάξει τοποθεσία για το Μουντιάλ του 2022, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα του Κατάρ κριθεί παράνομη, και να επιλέξει το αγγλικό έδαφος για να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Αν αναρωτιέσαι γιατί να γίνει κάτι τέτοιο, η απάντηση έρχεται από ένα δημοσίευμα των Sunday Times που κάνει λόγο για παράνομες πρακτικές της αραβικής χώρας την περίοδο της διεκδίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε πρόσληψη εταιρείας PR αλλά και πρώην πρακτόρων της CIA (!) στην προσπάθεια του Κατάρ να βγάλει εκτός κούρσας την Αμερική και την Αυστραλία -φυσικά, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν τις λες ούτε ακριβώς νόμιμες, ούτε ακριβώς δίκαιες.

Όλα αυτά μένουν βέβαια να αποδειχθούν, αν όμως συμβεί αυτό, τότε τι κάνουμε; «Αν το Κατάρ έχει παραβιάσει τους κανονισμούς της FIFA, τότε δεν πρέπει να του επιτραπεί να αναλάβει τη διοργάνωση. Μάλιστα, δεν θα ήταν περίεργο για τη FIFA να ξανασκεφτεί την Αγγλία ως πιθανή χώρα για να το διοργανώσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λόρδος Triesman, πρώην πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 για λογαριασμό της Αγγλίας που έλαβε χώρα, τελικά, στη Ρωσία.

Όπως είναι αναμενόμενο, επισήμως οι αρχές της αραβικής χώρας αρνούνται μετά βδελυγμίας αυτές τις κατηγορίες, αν όμως -λέμε αν- βγουν αληθινές, και με βάση τα λεγόμενα ενός άλλου πρώην προέδρου της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, του Mark Palios, η Γηραιά Αλβιώνα δε θα δυσκολευτεί καθόλου να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη μιας και έχει ήδη έτοιμες τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δε θέλουμε να πάρουμε θέση ενάντια στο Κατάρ. Όμως αλήθεια τώρα, εσένα πώς θα σου φαίνονταν ένα Μουντιάλ στα γήπεδα της Αγγλίας, ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, σε σχέση με ένα χειμωνιάτικο τουρνουά στην αραβική χερσόνησο; Μήπως να ελπίζαμε να βγουν αληθινές οι κατηγορίες και το ποδόσφαιρο, να γυρίσει σπίτι του μετά το 1966;

 Από: Esquire UK
Share.

Comments are closed.