Οι αποτυχίες έφεραν αλλαγές στη McLaren

0

Η McLaren συνεχίζει να απογοητεύει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, παρά την φετινή αλλαγή προμηθευτή κινητήρων και την μετάβαση της από τη Honda στη Renault. Ο 44χρονος αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας με έδρα το Woking, έκρινε ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσει και μάλιστα λίγες μέρες πριν τον «εντός έδρα» αγώνα του Σίλβερστοουν. Σύμφωνα με την McLaren τη θέση του Έρικ Μπουγιέ θα πάρει ο συμπατριώτης του, Ζιλ ντε Φραν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ζακ Μπράουν, ανέλυσε την κατάσταση:

«Η απόδοση της MCL33 το 2018 δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες κανενός στη McLaren, ειδικά των πιστών υποστηρικτών μας. Και δεν ευθύνονται οι εκατοντάδες των αφοσιωμένων εργαζομένων στη McLaren για αυτό. Οι αιτίες εντοπίζονται στη δομή του οργανισμού, η οποία χρειάζεται σημαντικές αλλαγές. Με την σημερινή ανακοίνωση, ξεκινάμε να διευθετούμε αυτά τα θέματα, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την ανάκαμψή μας. Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της ομάδας τον Έρικ για τις υπηρεσίες του και για την συνεισφορά του στη McLaren, και να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Έρικ Μπουγιέ δήλωσε για την παραίτηση του:  «Είμαι πολύ περήφανος που δούλεψα με μία τόσο σπουδαία ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά τώρα καταλαβαίνω πως είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω. Θέλω να ευχηθώ σε όλους στη McLaren τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν και για το μέλλον».

http://www.gazzetta.gr

Share.

Comments are closed.