Ενώνουν τις δυνάμεις τους Volkswagen και Ford

0

Οι δύο κολοσσοί στον κόσμο της αυτοκίνησης ανακοίνωσαν την έναρξη μιας στρατηγικής συνεργασίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών των πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μια μεγάλη συνεργασία μεταξύ δύο αυτοκινητοβιομηχανιών ξεκινά και πρόκειται για τη Volkswagen με τη Ford, που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας ακόμη καλύτερα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι θα εξελίξουν κοινά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων και μια σειρά νέων επαγγελματικών αυτοκινήτων, ωστόσο στη συμφωνία δεν εμπεριέχονται αλλαγές μετοχικών κεφαλαίων ή ανταλλαγές μετοχών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum Understanding) υπεγράφη σήμερα και κύριο στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών παγκοσμίως.

«Η Ford δεσμεύεται στη βελτίωση της επιχειρηματικής ευρωστίας και στην αξιοποίηση προσαρμοζόμενων επιχειρηματικών μοντέλων – που περιλαμβάνουν συνεργασία με εταίρους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και κερδοφορίας. Αυτή η πιθανή συμμαχία με το Volkswagen Group είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επιχειρηματική μας ευρωστία, δημιουργώντας μία επιτυχημένη, παγκόσμια προϊοντική γκάμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας. Ανυπομονούμε να εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες, μαζί με την ομάδα της Volkswagen, τον ποιο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών επαγγελματικών οχημάτων – και πολλά ακόμα», δήλωσε ο Τζιμ Φάρλεϊ, επικεφαλής της παγκόσμιας αγοράς της Ford.

Από την άλλη, ο επικεφαλής στρατηγικής του Volkswagen Group, Τόμας Σεντραν, τόνισε: «Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών μεταβάλλονται με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο εταιρίες έχουν ήδη ισχυρές και αλληλοσυμπληρωματικές θέσεις σε διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η προσαρμογή στις αυξανόμενες προκλήσεις επιτάσσει την απόκτηση ευελιξίας μέσω συνεργασιών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της Στρατηγικής του Volkswagen Group για το 2025. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ως μία ευκαιρία για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιριών σε όλο τον κόσμο». thepaper.gr

Share.

Comments are closed.