Σκάνδαλο διαφθοράς για το στάδιο της Ρόμα

0

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία σχετικά με την κατασκευή του σταδίου της Ρόμα, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τόσο η δήμαρχος της Ρώμης, Βιτζίνια Ράτζι και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δε φέρουν ευθύνες στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επτά άτομα, δύο βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και άλλα 20 έχουν εμπλακεί στην έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης και των καραμπινιέρων.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, ουσιαστικά, θεωρεί ότι η εταιρία Eurnova, η οποία ανέλαβε τα έργα για την κατασκευή του νέου σταδίου στην περιοχή Τορ Ντι Βάλε της ιταλικής πρωτεύουσας, έπειθε τους συνομιλητές της, χρηματίζοντάς τους.

«Ο δήμος είναι θύμα και έχει ζημιωθεί από αυτό σκάνδαλο. Με χτυπούν μόνον και μόνον επειδή είμαι γυναίκα», δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, η οποία ανήκει στα Πέντε Αστέρια.

Στην υπόθεση, στο μεταξύ, ενεπλάκη ο Λούκα Λαντσαλόνε, ο επικεφαλής της δημοτικής εταιρίας νερού και ενέργειας Acea ο οποίος παραιτήθηκε. Σύμφωνα με τον Τύπο, μάλιστα, πρόκειται να λάβει δικαστική κλήση σε απολογία και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλαγκό, ο οποίος ζήτησε ήδη να συναντήσει τους εισαγγελείς.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Λούκα Παρνάζι, ιδιοκτήτης της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο, φέρεται να έχει στηρίξει οικονομικά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. http://www.insider.gr/

Share.

Comments are closed.