Ενώνουν τις δυνάμεις τους Porsche και Audi

0

Δύο από τις πιο δυνατές μάρκες στην παγκόσμια αγορά πολυτελών μοντέλων, είναι η Porsche και η Audi, οι οποίες βρίσκονται και στον ίδιο όμιλο, αυτόν της Volkswagen.  Οι δύο φίρμες, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια νέα πλατφόρμα για τα μελλοντικά πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα τους η οποία ονομάζεται PPE (Premium Platform Electric) και σύμφωνα με το Motor Trend, θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδοχές, με την Audi να σχεδιάζει τις δύο και την Porsche την τρίτη.

Πάνω στην PPE θα βασίζεται η επερχόμενη Porsche Mission E, το κορυφαίο τεχνολογικά ηλεκτρικό σεντάν της μάρκας και επίσης, θα χρησιμοποιηθεί από το αντίστοιχο μοντέλο της Audi, που ονομάζεται e-Tron Quattro.

Η PPE θα έχει μερικά κοινά στοιχεία με την πλατφόρμα MEB και J1 που αντικαθιστά, όμως θα χαρακτηρίζεται από ακόμη ανθεκτικότερη κατασκευή και μεγαλύτερες δυνατότητες προσαρμογής. Η πλατφόρμα, με λίγα λόγια, είναι μόνο η αρχή ενός ηλεκτροκίνητου μέλλοντος που μας ετοιμάζει η Volkswagen. Ο όμιλος επενδύει πολλά στο ρεύμα και μέχρι και το 2025, περίπου 15 νέα μοντέλα με αυτή την τεχνολογία θα παρουσιαστούν.

http://www.gazzetta.gr

Share.

Comments are closed.