Ράλι Ντακάρ ΕΔ5: Εκτός αγώνα ο Loeb ( video)

0

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε για μία ακόμα ημέρα το Ράλι Ντακάρ, που στην τεσσαρακοστή του έκδοση και δέκατη στα αφιλόξενα εδάφη της Νότιας Αμερικής, αποδεικνύεται πιο απαιτητικό από ποτέ!  Μετά τον Αμερικανό Bryce Menzies και τον Ισπανό Nani Roma (αμφότεροι με MINI), εκτός μάχης τέθηκε και ο Sebastien Loeb! Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για την πρώτη του νίκη στον φημισμένο αγώνα καθώς η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Μετά την επιτυχία στην ειδική διαδρομή της προηγούμενης ημέρας, ο Αλσατός εκκίνησε από το Σαν Χουάν δε Μαρκόνα αλλά στο δρόμο για την Αρεκίπα, είδε τις ελπίδες του να βυθίζονται στην άμμο. Καθώς το επικό ράλι διαδραματίζεται ακόμα στο Περού, η ειδική διαδρομή των 266 δυσκόλεψε πολύ του συμμετέχοντες, με τον Loeb να πέφτει σε μία μεγάλη τρύπα.

Παρότι κατάφερε με βοήθεια από άλλα οχήματα να απεγκλωβίσει το Peugeot 308  αναγκάστηκε να παραδώσει τα όπλα γιατί στο συμβάν τραυματίστηκε ο συνοδηγός του, Daniel Elena. Νικητής στην πέμπτη ειδική διαδρομή (για πρώτη φορά φέτος) ήταν ο πολύπειρος teammate του, Stephane Peterhansel. Ο Γάλλος που φέρει το παρατσούκλι «Κύριος Ντακάρ», απολαμβάνει προβάδισμα άνω της μισής ώρας στη γενική κατάταξη, με τον τέταρτο στην ΕΔ5, επίσης οδηγό της Peugeot Carlos Sainz να τον ακολουθεί.

Στις μοτοσυκλέτες ο Joan Barreda πήρε την ειδική και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ήταν η δεύτερη νίκη του φέτος. Ο Ισπανός που βρέθηκε στα ηνία της γενικής μετά τη Stage 2 είχε χάσει πολύ έδαφος την επόμενη ημέρα λόγω λάθους στην πλοήγηση και προσπαθεί να ανακάμψει. Ο αναβάτης της Honda ήταν 10 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο του.

Share.

Comments are closed.