Θεαματικές οι πωλήσεις του βιβλίου που «καίει» τον Τραμπ

0

Ιδιαίτερα έντονο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το βιβλίο του Μάικλ Γουλφ «Fire and Fury: Inside the Trump White House», το οποίο αναφέρεται στον πρώτο χρόνο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, σκιαγραφόντας μία «σκοτεινή» πλευρά του Λευκού Οίκου.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPD BookScan και όπως αναφέρει το Associated Press, πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες 29.000 αντίτυπα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Macmillan, οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν φτάσει τις 250.000.

Ο 64χρονος συγγραφέας και αρθρογράφος Μάικλ Γουλφ αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του πως το προσωπικό του Λευκού Οίκου περιγράφει τον πρόεδρο ως έναν άνθρωπο «με συμπεριφορά παιδιού», ο οποίος χρειάζεται «άμεση ικανοποίηση. Όλα πρέπει να κινούνται γύρω του. Αυτός ο άνθρωπος δεν διαβάζει, δεν ακούει. Είναι σαν μια μεταλλική σφαίρα που χτυπάει στις γωνίες».

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου -σχεδόν μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο- περιγράφει έναν πρόεδρο συχνά αποτραβηγμένο στο δωμάτιό του από τις 18:30 με ένα μπέργκερ και με τα μάτια καρφωμένα σε τρεις τηλεοπτικές οθόνες.

Ο συγγραφέας σημειώνει ότι το υλικό στο οποίο βασίζεται το πόνημά του περιλαμβάνει άνω των 200 συνεντεύξεων, ενώ απορρίπτει την κριτική του προέδρου, ο οποίος το χαρακτήρισε «απάτη» και «γεμάτο ψέματα».

naftemporiki.gr

 

Share.

Comments are closed.