Στο Χρηματιστήριο η Aston Martin

0

Η Aston Martin, η αυτοκινητοβιομηχανία πίσω από τα θρυλικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ, θέλει η αξία της να φτάσει τα 5 δισ. στερλίνες σε μια πιθανή αρχική δημόσια εγγραφή. Μάλιστα βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτικές συνομιλίες με συμβούλους για μια αποτίμηση που θα συμπεριλαμβάνει και τα χρέη της, θέτοντάς την έτσι στο ίδιο επίπεδο με τη Ferrari. Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πιθανή ΙΡΟ φέτος θα μπορούσε να ενισχυθεί από τη σχεδιαζόμενη επέκταση της εταιρείας στα SUV από το 2019 και μετά.

Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα σηματοδοτήσει τη δυναμική επιστροφή της εταιρείας και θα αποτελέσει σημαντικό τεστ για το ενδιαφέρον των επενδυτών για βρετανικές εταιρείες ενόψει του Brexit τον Μάρτιο του 2019.

Η εταιρεία ξεπέρασε πέρυσι τις 5.000 πωλήσεις για πρώτη φορά από το 2008 ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις της για το 2017 σχετικά με το ύψος των EBITDA που θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 180 εκατ. στερλίνες με έσοδα πάνω από 840 εκατ. στερλίνες.  Η Aston Martin θα αρχίσει να κατασκευάζει το SUV DBX στο νέο της εργοστάσιο στην Ουαλία έως το 2019. Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το τελευταίο μοντέλο Vantage των 150.000 δολαρίων έχει ήδη εξαντληθεί για το 2018.

Όσο για τη Ferrari, η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει τα 21,4 δισ. δολάρια, ενώ ο λόγος τιμή μετοχής/αναμενόμενο EBITDA ανέρχεται σε 18,5.

Share.

Comments are closed.