Aριστείδης Φωκάς: «Βοήθησα ένα τμήμα που εκπέμπει υγεία, όπως όλος ο ΑΣ ΠΑΟΚ»

0

Στο πλαίσιο της παρουσίας του νέου χορηγού του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, μίλησε στο  www. press3655.gr  όχι μόνο για τον ρόλο του στην επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και vergina tv, αλλά και τις εξελίξεις στην πολιτική αντζέντα. Λέει χαρακτηριστικά:

“Ανέκαθεν ήμουν κοντά στα τμήματα του ΑΣ , καθώς πιστεύω ότι αποτελούν μια δεξαμενή οπαδών του συλλόγου και διατηρούν την σημαία του συλλόγου ψηλά. Έχω διαρκείας κάθε χρόνο στο βόλεϊ, στο χάντμπολ ανδρών και γυναικών και όποτε μπορώ να βοηθήσω το κάνω. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω.  Μπορούσα να βοηθήσω και βοήθησα. Αυτό είναι όλο¨. Όσο για την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ ο κ. Φωκάς είπε: “Είναι μια άσχημη εικόνα, που στεναχωρεί όλους τους οπαδούς της ομάδας. Πιστεύω ότι θα παίξει καλύτερα η ομάδα, γιατί έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Αλλά πρέπει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια”

Στην ερωτηση μας για το πώς σχολιάζει την εξαγγελία του κ. Σαββίδη για το νέο γήπεδο στην Τούμπα, ο κ, Φωκάς  τονίζει: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και με χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση του προέδρου μας, Ιβάν Σαββίδη. Και κυρίως ότι σκέφτεται την ανακατασκευή από το μηδέν του ποδοσφαιρικού ναού του ΠΑΟΚ. Για τους οπαδούς της ομάδας είναι η ψυχή μας, ο ποδοσφαιρικός ναός μας, που χρειάζεται μια πλήρη αναμόρφωση, η οποία θα είναι προς όφελος και του ΠΑΟΚ και όλης της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη. Δηλώνω παρών στην προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη.”

Στην συνέχεια του ζητήσαμε να σχολιάσει το θέμα των διοδίων , για το οποίο μάλιστα έκανε και ερώτηση στην Βουλή: Είχα ζητήσει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μην επιβαρύνονται από τα διόδια οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο από την απάντηση του υπουργείου Μεταφορών και της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» γίνεται πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη. Η απάντηση τους  – αδιαφορία είναι η αντίδρασή τους. Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, αυτή τη φορά μέσω του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αγνοεί τα δίκαια αιτήματα πολιτών και επιβαρύνει οικονομικά μία μεγάλη μερίδα ατόμων με τη δημιουργία και λειτουργία του σταθμού διοδίων Ωραιοκάστρου (μεταξύ κόμβου Διαβατών και κόμβου ΤΙΤΑΝ) στην εξωτερική περιφερειακή οδό. Με ερώτηση είχα επισημάνει το μείζον αυτό πρόβλημα για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή, αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι, εν μέσω κρίσης, θα επιβαρύνονται οικονομικά απλά και μόνο για να πάνε στην εργασία τους ή για να μετακινηθούν από και προς τα σπίτια τους.»

Οσο για το  καθεστώς φόβου, στον οποίο ζουν οι πολίτες λόγω των αποφυλακίσεων με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς,  σχολιάζει: » Στο κείμενο της ερώτησης  μου στην Βουλή  παρέθεσα στοιχεία. Από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Διαβατών Θεσσαλονίκης αποφυλακίστηκαν 1.200 κρατούμενοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου από τον Αύγουστο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017.

Κρατούμενοι προσφεύγουν μαζικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, καθώς διαβιούν σε υπερκορεσμένες φυλακές τη στιγμή που υπάρχουν άδειες και σαπίζουν. Μόνο στις φυλακές των Διαβατών Θεσσαλονίκης καταγράφονται 10 με 15 ανάλογες προσφυγές κρατουμένων σχεδόν κάθε μήνα! Όσον αφορά τις προσφυγές που έχουν εκδικαστεί αρκεί να αναφέρω πως επιδικάζονται σε κάθε κρατούμενο από 10.000 μέχρι και 50.000 ευρώ! Μιλάμε για καταβολή εκατομμυρίων ευρώ μόνο σε κρατούμενους των φυλακών Διαβατών. Ρώτησα τον αρμόδιο υπουργό γιατί δεν ανοίγουν οι κλειστές φυλακές, αλλά και ποιος είναι ο αριθμός των κρατουμένων που έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει επιδικαστεί τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για έναν νόμο, η χρησιμότητα του οποίου «σερβιρίστηκε» σαν ένα καλοστημένο παραμύθι από το ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως αποδεικνύεται υπάρχουν άδειες φυλακές και μάλιστα ολοκαίνουριες που σαπίζουν από την αχρησία. Πρόκειται για τις κλειστές πτέρυγες των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και την ολοκαίνουρια υπερσύγχρονη φυλακή της Δράμας, χωρητικότητας τουλάχιστον 400 θέσεων», τονίζει ο κ. Φωκάς.

 

Share.

Comments are closed.