Στη μικρή οθόνη ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

0

Ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ του Tolkien Estate και της Amazon για τη μεταφορά μέρους του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη μικρή οθόνη. Ξεκινώντας από τα 250 εκατ. δολάρια (212 εκατ. ευρώ) που υπολογίζεται το deal για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, βρισκόμαστε λίγο πριν από τη δημιουργία της ακριβότερης σειράς όλων των εποχών, με το “Hollywood Reporter” να εκτιμά ότι το συνολικό κόστος θα αγγίξει τελικά το 1 δισ. δολάρια (850 εκατ. ευρώ)!

Η Amazon θα πρέπει να ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις των εκατομμύριων αναγνωστών της τριλογίας του «Άρχοντα» και παράλληλα να ανταποκριθεί στα υψηλότατα στάνταρ που έθεσε η κινηματογραφική μεταφορά του πονήματος του Τόλκιν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, δια χειρός Πίτερ Τζάκσον.

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» δεν είναι το επόμενο “Game of Thrones”. Είναι ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Με άλλα λόγια, αυτοπροσδιορίζεται.

Ούτως ή άλλως, η ανωτερότητα του έργου του Τόλκιν στηρίζεται σε άλλα πλεονεκτήματα: στη δύναμη της αφήγησης, στο σχεδόν απύθμενο βάθος που προσφέρει η Μέση Γη και οι φυλές που κατοικούν σε αυτή, σε ανώτερες αξίες και ιδανικά, στα φανταστικά της πλάσματα που περιπλανώνται (ή όχι) από τα Γκρίζα Λιμάνια μέχρι τη Μόρντορ και φυσικά στις γλώσσες που «καλλιέργησε» ο καθηγητής αποκλειστικά για τις ανάγκες του οράματός του.

Share.

Comments are closed.