Τι ερευνά ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης στο Δικταίον ‘Αντρον

0

του Γιώργος Ροδάκογλου

Σίγουρα ,είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο αρχιτέκτονας της Αμφίπολης Μιχάλης Λεφαντζής βρέθηκε τυχαία στην Κρήτη και ξενάγησε απλά έναν υπουργό εξωτερικών άλλης χώρας στον Δικταίον Άντρον.

Είναι όμως εξίσου εύκολο να αντιληφθεί κάποιος, κάτι άλλο. ¨Οτι για να βρίσκεται στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κάτι έχει ήδη μελετήσει που σίγουρα θα έχει σημαντική πολιτιστική αξία.

Ο αρχιτέκτονα του τύμβου Καστά περιέγραψε με λεπτομέρειες στον υπουργό εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι σε ποιο σημείο η Ρέα γέννησε τον ‘Υψιστο Δία.

«…πήραμε την απόφαση να επισκεφτούμε τον τόπο, όπου γεννήθηκε ο Δίας και όπου απήγαγε την όμορφη Ευρώπη. Στον τόπο, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η Ευρώπη. Με το συνάδελφό μου δουλεύουμε γιατί θέλουμε και η Αλβανία να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως αναφέρει το tribune.gr το κύριο Μπουσάτι υποδέχτηκαν στην είσοδο του Ιερού Σπηλαίου ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Πλευράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι «αποκάλυψε» στους Έλληνες αξιωματούχους ότι έδωσε στην κόρη του το όνομα της Ήρας, της θεάς συζύγου του Δία.

Ο Μιχάλης Λεφαντζής τότε του εξήγησε ότι το όνομα Ήρα είναι αναγραμματισμός του Ρέα, της μητέρας του Δία και ότι εκεί ήταν η σπηλιά που γεννήθηκε ο πατέρας θεών και θνητών και κείνος έδειξε να ακούει με ικανοποίηση ότι η κόρη του Ήρα έχει ένα όνομα με τόσο βαθύτερη σημασία.

ΠΗΓΗ πληροφοριών tribune.gr

Share.

Comments are closed.