Νεμάμια Κομνηνός, ο τελευταίος απόγονος του βασιλιά του Πόντου

0

Ο άνθρωπος μπορεί να ξεχνά, αλλά η ιστορία είναι αμείλικτη να μας θυμίζει κομμάτια από του μυαλού μας την λήθη….Ο λόγος για τον πρίγκιπα ελλήνων & ποντίων Νεμάνια Κομνηνό, γνήσιο απόγονο του τελευταίου αυτοκράτορα και Οσίου της ορθόδοξης εκκλησίας Δαυίδ Κομνηνού… είναι γεγονός βρίσκεται στην πόλη μας να μας θυμίσει το περασμένο αλλά όχι ξεχασμένο βασίλειο του Πόντου που αναζωπυρώνει την φλόγα της λευτεριάς.

Με έγγραφο του 15 αιώνα που βρίσκεται σε μοναστήρι της περιοχής, πιστοποιείται η γραμμή αίματος με τον τελευταίο αυτοκράτορα του Πόντου Δαυιδ Κομνηνού. Η οικογένεια του βρέθηκε στην πόλη των Σερρών μετά την αναγκαστική μετακίνηση της από τον σουλτάνο ,που συστηματικά εξολόθρευσε πολλά μελή της βασιλικής οικογενείας. Διέφυγε μέσω Οχρίδας στην σημερινή περιοχή της νότιας Σερβίας. Όραμα του αποτελεί η ανασύνταξη του ελληνικού έθνους κάτω από την ορθόδοξη πίστη & τις αξίες του ελληνισμού που διαχρονικά εμπνέουν την ανθρωπότητα. Σήμερα αποτελεί τον νόμιμο & μοναδικό διάδοχο του Ελληνικού βασιλικού θρόνου .

Ο Νεμάνια Κομνηνός αποτελεί τον μοναδικό παιδί της ομώνυμης οικογενείας. Γεννήθηκε στην νότια Σερβία και έχασε 2 χρονών των ηρώα πατέρα που πολεμούσε εναντίων μουσουλμάνων & καθολικών Κροατών κατά τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο το 1992. Σήμερα ενήλικας πλέον, είναι πανεπιστημιακής θεολογικής σχολής. Γνωρίζει καλά αγγλικά και καθαρεύουσα ελληνική γλώσσα στην οποία εξασκείται λόγο των σπουδών του. Αγαπαει ιδιαίτερα τις φιλοσοφικές συζητήσεις και την ποντιακή μουσική την οποία λατρεύει.

Το τάγμα των μεγάλων Κομνηνών η Byzantine order of Grand Comnenos όπως είναι η επίσημη ονομασία του, αποτελεί οργάνωση με την ιδιότυπη νομική μορφή του τάγματος και εδρεύει στο εξωτερικό. Του τάγματος προΐσταται ο νόμιμος κάτοχος & διάδοχος του βυζαντινού θρόνου, μέλη βυζαντινών βασιλικών οικογενειών, επιφανείς έλληνες, απόγονοι ελλήνων ηρώων, επιχειρηματίες και άνθρωποι που διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες τους την πατρίδα.

Σκοπός του τάγματος είναι η ανάδειξη , αναγνώριση και περαιτέρω έρευνα του βυζαντινού & ποντιακού πολιτισμού, η προαγωγή της ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως , η προστασία & σωτηρία βυζαντινών μνημείων & ναών ως κομμάτι της ιστορίας μας , η αναγνώριση ης γενοκτονίας ποντίων από τους τούρκους και η προσπάθεια βοηθείας της μητροπολιτικός Ελλάδος με διπλωματικά & πολιτικά μέσα. Το τάγμα μέσα από τις αποφάσεις του μεγάλου μαγιστρου και νόμιμου διαδόχου παραχωρεί τίτλους Ευγενίας & διοικητικές αρμοδιότητες σε άτομα που διακρίνονται για τις υπηρεσίες τους προς το τάγμα , την πατρίδα & την εκκλησιαστική πίστη.

Ο θυρεός του τάγματος περιβάλλεται από την ασπίδα μέσα στην οποία Άγγελος Κυρίου κρατά τον ασπρόμαυρο αετό οικόσημο των μεγάλων Κομνηνών και πολεμική ναυτική τους σημαία. Παράλληλα πάνω στο στέμμα υπάρχει ο αετός της Σινώπης , το έμβλημα των Ποντίων , περιοχή που μεγαλούργησαν πολιτισμικά οι Κομνηνοί.

Η παρουσία του και ενασχόληση του με κοινά έρχεται να υπενθυμίσει το τέλμα που έχει φτάσει σήμερα το ελληνικό κράτος , το οποίο όμως κουβαλήσει την ιστορία και τις πανανθρώπινες αξίες του σπουδαιότερου έθνους, του ελληνικού. Η αποτυχία των πολίτικων τις τελευταίες δεκαετίες να ανταποκριθούν στην ιστορική αυτή παρακαταθήκη αλλά και στους πόθους των πολιτών , τον οδήγησε στην παρέμβαση αυτή. Είναι ένα καμπανάκι κινδύνου πριν το παρά ένα, από έναν άνθρωπο που η οικογένεια του για αιώνες διαχειρίστηκε με σύνεση τα ελληνικά θέματα. Είναι κρίμα όλες αυτές οι θυσίες & το αίμα της οικογενείας μου να πάνε χαμένες.

Το μήνυμα του προ τους αναγνώστες μας είναι :

«Έλληνες αντισταθείτε , θυμηθείτε εσείς είστε που δημιουργήσατε Παρθενώνες, πολεμήσατε στις Θερμοπύλες υπερασπιστήκατε επι 1000 χρόνια τα ιδανικά της ορθοδοξίας και ισονομίας από εκατοντάδες εισβολείς. Αντέξατε διωγμούς σκλαβιά γενοκτονίες. Είναι άδικο να εγκαταλείψετε τώρα. Γίνεται στρατιώτες του Χριστού και τότε με την Δόξα Του θα μας φωτίσει για το σωστό. Ήδη η Ρωσία μετά της εποχή διαφθοράς αναγεννάτε. Τόσο το τάγμα των μεγάλων Κομνηνών όσο και προσωπικά ο ίδιος θα συνδράμουμε σε πολιτικό επίπεδο στο εξωτερικό. Μονό άμα αναδείξουμε αυτό που έλληνες είμαστε στην βάση στην ψυχή και στην σκέψη μας θα επιτύχουμε. Μαζί μπορούμε !! »

Share.

Comments are closed.