Αυξήθηκε κατά 8,2% ο αριθμός των εκατομμυριούχων παγκοσμίως το 2016

0

Κατά 8,2%, στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 16,5 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου, αυξήθηκε το 2016 ο αριθμός των εκατομμυριούχων σε παγκόσμια κλίμακα, με τον συνολικό πλούτο να ανέρχεται στο ποσό – ρεκόρ των 63,5 τρισ. δολαρίων, βάσει έκθεσης της εταιρείας συμβούλων Capgemini.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη σχετική έρευνα, ο πλούτος των εύπορων -όσων σύμφωνα με τον ορισμό της Capgemini έχουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία μπορούν να επενδυθούν άνω του 1 εκατ. δολαρίων, εκτός της πρώτης κατοικίας, των συλλεκτικών αντικειμένων και των αναλώσιμων- αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια έως το 2025.   Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 1,15 εκατ. άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι την περασμένη χρονιά, ενώ ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία και Κίνα έχουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους (σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου).

Την πρώτη πεντάδα σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκατομμυριούχων συμπληρώνει η Γαλλία, η οποία ξεπέρασε τη Βρετανία χάρη στην ανάκαμψη του τομέα ακινήτων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

http://www.naftemporiki.gr/

Share.

Comments are closed.