Τα δάκρυα του Ζινεντίν Ζιντάν σε μια γεμάτη φόρτιση συνέντευξη

0

Την τελευταία «πράξη» της ποδοσφαιρικής του καριέρας – και συγκεκριμένα την αξέχαστη «κεφαλιά» στο στήθος του Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 κλήθηκε να σχολιάσει ο Ζινεντίν Ζιντάν και το γεγονός αυτό του προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Δεν αισθάνομαι υπερήφανος για την πράξη αυτή. Νοιώθω άσχημα απέναντι σε όλους όσοι κάνουν το ποδόσφαιρο διαφορετικό, αλλά είναι μέρος της καριέρας μου, οφείλω να το αποδεχθώ αφού υπήρξαν και πράγματα που δεν ήταν ευχάριστα» είπε ο «Ζιζού» που ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία με εντυπωσιακές επιτυχίες και επτά τρόπαια μέσα σε 18 μήνες στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Telefoot.

Όμως, η στιγμή που ο αξεπέραστος Γάλλος λύγισε μπροστά στην κάμερα, ήταν όταν άκουσε ηχητικό απόσπασμα από τα λόγια του πατέρα του, Σμαϊλ: «Δεν ντρέπομαι καθόλου να τού λέω ότι τον αγαπώ. Κι αυτόν και τα εγγόνια μου. Όταν τους τηλεφωνώ, τούς το λέω συνέχεια. Και πριν, και μετά και για πάντα…».

Ο Ζιντάν δάκρυσε σαν θυμήθηκε τα παιδιά του χρόνια, τους γονείς Σμαϊλ και Μαλίκα, που έφυγαν από την Αλγερία το 1953 και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία. Έντιμοι άνθρωποι που δούλευαν σκληρά ώστε ο «Ζιζού» και τα αδέλφια του να μην στερηθούν τίποτα, έστω κι αν ζούσαν ως παιδιά στην Καστεγιάν, μια από τις πιο κακόφημες περιοχές της Μασσαλίας.

thepaper,gr

Share.

Comments are closed.