Αυτή είναι η νέα McLaren 570S Spider

0

Για πρώτη φορά, η McLaren λανσάρει “ανοιχτό” μοντέλο στην σειρά Sport Series.  Το νέο roadster έρχεται με τον ίδιο κινητήρα που εφοδιάζεται και η κλειστή version, δηλαδή τον V8 biturbo 3,8 λτ. των 570 ίππων. Το ισχυρό μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, που υπόσχεται ακαριαίες αλλαγές.

Η Launch Edition, που είναι στην ουσία η “πρώτη φουρνιά” θα είναι οι πρώτες 400 μονάδες και η McLaren θα δώσει προτεραιότητα στους “φίλους” της μάρκας. Η βρετανική εταιρεία αναφέρει ότι δεν θα υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις του μοντέλου με την coupe έκδοση και η μόνη διαφορά είναι η οροφή. Πιο αναλυτικά, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 328 χλμ./ώρα (όσο και το coupe). Όταν όμως η οροφή είναι ανοιχτή, τότε η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 315 χλμ./ώρα.

Η οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί και να αποκαλυφθεί το εσωτερικό του σπορ μοντέλου σε μόνο 15 δευτερόλεπτα. Η διαδικασία είναι εφικτή όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση ή όταν κινείται μέχρι και 40 χλμ./ώρα. Το επιπλέον βάρος σε σχέση με την απλή 570S είναι μόνο 46 κιλά και αυτό οφείλεται στις επιπλέον ενισχύσεις.

thepaper.gr

Share.

Comments are closed.