Σημαντική αύξηση των μετοχών της Ferrari κατά 14%

0

Οι μετοχές της Ferrari είχαν μια πολύ σημαντική αύξηση μέσα στον μήνα του Μαΐου. Πιο αναλυτικά, στις 4 Μαΐου, η μετοχή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατάφερε να εκτοξευτεί στα 86,72 δολάρια, η οποία αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 14,5%. Εντυπωσιακός αριθμός για μια αυτοκινητοβιομηχανία και είναι πλέον ξεκάθαρη η δυναμική που διαθέτει η Ferrari, μια δυναμική που ο Sergio Marchionne υπόσχεται ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η αύξηση της μετοχής δεν επηρεάστηκε καθόλου από τον αγώνα Formula 1 της Ισπανίας, όπου ο star της Ferrari, Sebastian Vettel, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στο Monaco GP κέρδισε την πρώτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Ferrari στηρίζει ένα μεγάλο μέρος των εισφορών της από τις διαφημίσεις και τους σπόνσορες. Μάλιστα όταν έρχονται και σημαντικές διακρίσεις, αυξάνονται και τα έσοδα.

Ο Sergio Marchionne έχει ήδη οργανώσει τις επόμενες στρατηγικές του κινήσεις, ωστόσο η τελική εικόνα θα αποκαλυφθεί μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αναφορών της Ferrari στις αρχές του Αυγούστου.

http://www.insider.gr

Share.

Comments are closed.