Κίνδυνος κραχ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

0

Η άρνηση της Super League να κάνει αποδεκτή την προσφορά του ΟΠΑΠ ύψους 5 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με την αδυναμία εύρεσης κεντρικού χορηγού για το φετινό πρωτάθλημα, προκαλεί οικονομική ασφυξία στο συναιτερισμό και παράλληλα τεράστια προβλήματα στους συλλόγους για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οπως ενημέρωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στη συνεδρίαση της Super League, δεν έχει φτάσει καμία προσφορά ακόμη στην Super League, η οποία θα έλυνε και το πρόβλημα μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Οι ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην… τσέπη αφού τα σημαντικότερα έξοδα για μια ποδοσφαιρική σεζόν καλύπτονταν κάθε χρόνο από το κονδύλι που έβγαινε σε κάθε σύλλογο από τα χρήματα του ΟΠΑΠ.

Οι αρμοδιότητες των ελληνικών ομάδων δεν περιορίζονται φυσικά στις μετακινήσεις, την ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών αλλά από φέτος υπό τη δική τους ευθύνη διεξάγονται και τα πρωταθλήματα των πρωταθλημάτων υποδομής

Αναλυτικά:

Κάθε ομάδα της Super League οφείλει να καλύπτει τα έξοδα για

1.Τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής: Κ-20, Κ-17, Κ-15. Συνολικά πρόκειται για 700 αναμετρήσεις και κάλυψη κόστους διαμονής, μετακίνησης και αμοιβών διαιτητών.

2.Την κεντρική συντήρηση αγωνιστικών χώρων.

3.Την ιατρική κάλυψη και ασφάλιση παικτών.

4.Τα έξοδα του κανονικού πρωταθλήματος

5.Την υλοποίηση των χορηγιών, ερευνών, πινακίδων, φωτογραφιών και εμπορικών δικαιωμάτων.

6.Τα προγράμματα κατά του ρατσισμού και λοιπών δραστηριοτήτων.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως εκτός από πέντε με έξι ομάδες, οι οποίες διαθέτουν «ισχυρό» πορτοφόλι, οι υπόλοιπες αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν βρεθεί ένας χορηγός, ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες της Super League.

www.iefimerida.gr/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.